Sağlıklı Yaşamak İçin Doğru Diyet Planı Uygulamak

dc.contributor.authorKutluay Merdol, Türkan
dc.contributor.otherNutrition and Dietetics
dc.date.accessioned2024-07-08T12:53:22Z
dc.date.available2024-07-08T12:53:22Z
dc.date.issued2017
dc.date.issuedtemp2017-06-08
dc.description.abstractFiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal yönden sağlıklı olmak diye tanımlanan genel sağlığı etkileyen önemli bileşenlerden biri “Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme”dir. Günlük beslenmemiz için seçtiğimiz besinlerin tür ve miktarı; o gün ve gelecekte nasıl hissedeceğimizin temel belirleyicileridir. Çok fazla ya da çok az besin tükettiğimizde; hareketlerimizde, düşünce ve duygularımızda değişmeler oluştuğunu farkederiz. Yine yediğimiz içtiğimiz bazı besinlerin, gevşeme, sinirlilik, baş ağrısı, bulantı, gaz oluşumu, ishal, kabızlık, kaşıntı, kızarma, sıcak basması, titreme, kramp, çarpıntı gibi farklı etkiler yarattığını deneyimleriz. Bu etkiler kontrole alınmadığında, ileri yaşlarda obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi kronik hastalıkların gelişebildiği, araştırmalarla gösterilmiştir. Bebeklik döneminden başlayarak yaşlılığa uzanan süreçte yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmek, gelişebilecek kronik hastalıkların önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14411/6469
dc.institutionauthorMerdol, Türkan
dc.language.isotr
dc.publisherHerkese Bilim Teknoloji
dc.subjectnutrition and dietetics
dc.titleSağlıklı Yaşamak İçin Doğru Diyet Planı Uygulamak
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublicationb4067671-e470-453f-bca3-8b7aea1d504e
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscoveryb4067671-e470-453f-bca3-8b7aea1d504e
relation.isOrgUnitOfPublication2071c428-f13d-4e73-b6f2-9902e8f00103
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery2071c428-f13d-4e73-b6f2-9902e8f00103

Files