Gastronomia

dc.contributor.authorGüzel Şahin, Gonca
dc.contributor.otherTourism Management
dc.date.accessioned2024-07-08T12:52:32Z
dc.date.available2024-07-08T12:52:32Z
dc.date.issued2015
dc.date.issuedtemp2015-02-01
dc.description.abstractİz Dergisi’nin “Gastronomia” ( İtalyanca ve İspanyolca “yemek sanatı”) köşesinde bu sayıdan itibaren “yemek” gibi lezzetli bir konuyu kültür, sanat ve tarih boyutlarıyla anlatacağım. “Gastronomi” kelimesine ilk olarak Antik Yunan’da rastlanmaktadır. Sicilyalı Yunan Archestratus’un MÖ 4.yüzyılda yazdığı bir kitap Akdeniz Bölgesi için yazılmış en eski yiyecek ve şarap rehberidir, bu kitabın adı “Gastronomia”’dır . “Gastro” mide ile ve dolayısıyla ağızdan başlayarak tüm sindirim sistemi ile ilişkilidir. “Nomos” ise kural ya da düzenleme anlamına gelmektedir. Gastronomi yeme-içme ile ilgili tüm kural ve normları ifade etmektedir.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14411/6229
dc.institutionauthorŞahin, Neriman Gonca Güzel
dc.language.isotr
dc.publisherİz Dergisi
dc.subjecttourism management
dc.titleGastronomia
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublicationb72ea0de-4ba0-4c19-bb1a-3d58e2f6735d
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscoveryb72ea0de-4ba0-4c19-bb1a-3d58e2f6735d
relation.isOrgUnitOfPublicationfa7389a7-6286-485f-8655-ffa9a4377091
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscoveryfa7389a7-6286-485f-8655-ffa9a4377091

Files