Gastronomia
dc.contributor.author | Güzel Şahin, Gonca | |
dc.contributor.other | Tourism Management | |
dc.date.accessioned | 2024-07-08T12:52:32Z | |
dc.date.available | 2024-07-08T12:52:32Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.issuedtemp | 2015-02-01 | |
dc.description.abstract | İz Dergisi’nin “Gastronomia” ( İtalyanca ve İspanyolca “yemek sanatı”) köşesinde bu sayıdan itibaren “yemek” gibi lezzetli bir konuyu kültür, sanat ve tarih boyutlarıyla anlatacağım. “Gastronomi” kelimesine ilk olarak Antik Yunan’da rastlanmaktadır. Sicilyalı Yunan Archestratus’un MÖ 4.yüzyılda yazdığı bir kitap Akdeniz Bölgesi için yazılmış en eski yiyecek ve şarap rehberidir, bu kitabın adı “Gastronomia”’dır . “Gastro” mide ile ve dolayısıyla ağızdan başlayarak tüm sindirim sistemi ile ilişkilidir. “Nomos” ise kural ya da düzenleme anlamına gelmektedir. Gastronomi yeme-içme ile ilgili tüm kural ve normları ifade etmektedir. | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14411/6229 | |
dc.institutionauthor | Şahin, Neriman Gonca Güzel | |
dc.language.iso | tr | |
dc.publisher | İz Dergisi | |
dc.subject | tourism management | |
dc.title | Gastronomia | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication | |
relation.isAuthorOfPublication | b72ea0de-4ba0-4c19-bb1a-3d58e2f6735d | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | b72ea0de-4ba0-4c19-bb1a-3d58e2f6735d | |
relation.isOrgUnitOfPublication | fa7389a7-6286-485f-8655-ffa9a4377091 | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | fa7389a7-6286-485f-8655-ffa9a4377091 |