Küçükergin, Kemal Gürkan

Loading...
Profile Picture
Name Variants
K. G. Kucukergin
Kemal Gurkan, Kucukergin
Kucukergin,K.G.
Kucukergin, Kemal Gurkan
Gürkan Küçükergin K.
Küçükergin,K.G.
Küçükergin K.
K.G.Kucukergin
K. G. Küçükergin
K.G.Küçükergin
K., Kucukergin
Kucukergin,Kemal Gurkan
K., Kemal Gurkan
Küçükergin, Kemal Gürkan
Kuçukergin K.
Kemal Gürkan, Küçükergin
K.,Küçükergin
Kemal Gürkan Küçükergin
K.,Kemal Gurkan
K.,Kemal Gürkan
K., Kemal Gürkan
Kucukergin, Kemal Guerkan
Job Title
Doçent Doktor
Email Address
gurkan.kucukergin@atilim.edu.tr
Main Affiliation
Tourism Management
Status
Website
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

31

Articles

18

Citation Count

375

Supervised Theses

9

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 8 of 8
  • Master Thesis
    Yavaş Turizm Motivasyonları ve Ziyaret Eğilimleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
    (2022) Abi, Seda Nur; Küçükergin, Kemal Gürkan; Tourism Management
    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte turizm sektöründe yaşanan gelişmeler ve yenilikler ile insanların turizm faaliyetlerinden beklentileri de değişmiştir. Günlük hayatta yaşanan stres, çevresel baskı, sıkıcı rutinden kaçmak isteyen insanlar alternatif yeni turizm türlerine yönelmeye başlamıştır. Kaliteli yaşam deneyimi sunan, yerel halk ve kültürel faaliyetler ile içe olunan, destinasyonun yöreselliğinin ağır bastığı seyahat deneyimi sunan yavaş turizm faaliyeti yavaş şehirlerin otantik doğası, doğal güzellikleri ile turistlerin dikkatlerini çekerek ziyaret eğilimine yönelmelerini sağlamaktadır. Çalışmanın amacı; yavaş turizm yavaş turizm motivasyonları ve ziyaret eğilimleri arasındaki ilişki bağlantılarını araştırmaktır. Bununla birlikte; yavaş şehir felsefesi, yavaş şehir kriterleri, motivasyon faktörlerinin ziyaret eğilimine etkilerinin araştırmasının yapılması amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında literatür çalışması yapılmıştır. Veriler anket yolu ile Türkiye'de yaşayan 258 gönüllü katılımcıdan toplanmıştır. Araştırmada oluşturulan hipotezlere uygun olarak Kısmı En Küçük Kareler-Yapısal Eşitlik Modellemesi (KEKK-YEM) ile veri analizleri yapılmıştır. Analizlerin sonucunda rahatlama, dahil olma, keşif, kaçış faktörlerinin ziyaret eğilimini olumlu yönde, kendini yansıtma faktörünün ise ziyaret eğilimini olumsuz yönde etkilediği tespit edilmiştir. Anahtar kelimeler: yavaş turizm, yavaş şehir, motivasyon, yavaş seyahat, yavaş yemek.
  • Master Thesis
    Aile İşletmelerinde Karşılaşılan Kuşak Çatışmaları
    (2023) Tan, Ali Berkay; Küçükergin, Kemal Gürkan; Küçükergin, Kemal Gürkan; Küçükergin, Kemal Gürkan; Tourism Management; Tourism Management
    Aile ve şirket terimleri ayrı ayrı incelenirse kendi içlerinde farklı şartları, gereksinimleri ve görevlerinin olduğu görülebilir. Bu iki farklı kavramın iç içe geçmesiyle aile şirketleri ortaya çıkmaktadır. Fakat bu birleşme sonucu, her iki kavramın da kendi içlerinde görülen çatışmalar bu sefer ortak bir paydada toplanmış olmaktadır. Bu ortak payda ise yeni sorunların ve çatışmaların meydana gelmesine yol açabilmektedir. Bu çatışmaların yönetilmesi ve en doğru çözüm yolunun bulunması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, aile işletmelerinde görülen kuşak çatışmalarının yarattığı sorunlar ve bu sorunlara çözüm bulmak için izlenebilecek yolları araştırmaktır. Bu çalışmada yüz yüze görüşme yöntemi ile nitel veriler toplanmıştır. Toplamda 5 aile işletmesinden 10 birey ile görüşme yapılmıştır. Görüşmeler işletmelerin çalışma ofislerinde gerçekleştirilmiştir. Görüşme sırasında kuşakların birbirlerinin cevaplarını duymamaları için teker teker mülakat yapılmıştır. Mülakat soruları sayesinde kuşakların birbirlerinden beklentileri, motivasyon kaynakları, aile hayatı ile iş hayatının birbirinden ne derece etkilendiği ve gelecek nesillere yönetimin devri gibi konularda hakim olan genel görüşün tespit edilmesi sağlanmıştır. Mülakat sonuçlarına göre görüşme yapılan aile işletmelerinde aidiyet duygusunun yüksek olduğu ve karşılaşılan çatışmaların artmadan saygı ve hoşgörü davranışları ile çözüldüğü anlaşılmıştır. Genel olarak alt kuşak katılımcıların çalıştıkları işten memnun oldukları ve geçmişe dönme şanları olsa tekrardan aynı şekilde aile işletmesinde görev alacaklarını belirtmişlerdir. Araştırmanın Ankara ilinde yapılması, sadece 1. ve 2. kuşaktan kişilerle görüşme yapılabilmesi ve küçük aile işletmelerinin incelenmesi araştırmanın sınırlılıklarını oluşturmaktadır.
  • Master Thesis
    Algılanan Risklerin Online Alışveriş Niyeti Üzerindeki Etkisi: Ankara Örneği
    (2023) Hlaıchı, Alaa Al; Küçükergin, Kemal Gürkan; Tourism Management
    Bu araştırma, Türk tüketicilerinin çevrimiçi satın alma niyetleri üzerinde finansal risk, kalite riski ve teslimat riskinin etkisini araştırmaktadır. Çalışmada, katılımcıların kendi yanıtlarını sağladıkları bir anket ve kolayda örnekleme yöntemini kullanarak 300 Türk tüketiciden ampirik veri toplanmıştır. Bu araştırmada finansal riskin, kalite riskinin ve teslimat riskinin çevrimiçi satın alma niyeti üzerinde bir etkisinin olduğu öne sürülmektedir. Bu risk unsurlarının satın alma eğilimi üzerinden olumsuz bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir. Sonuçlar, çevrimiçi alışverişle ilgili algılanan riskin değerlendirilmesi ve ele alınması için önemli bir çerçeve sunmakta ve potansiyel olarak Türk tüketicilerin katılımının artmasına ve e-ticaret alanındaki algısal noksanlıkların azalmasına katkı sağlamaktadır. Anahtar Sözcükler: Algılanan risk, çevrimiçi alışveriş, alışveriş niyeti, Türk tüketicisi, E-ticaret.
  • Master Thesis
    Ünlü Desteğiyle Marka Algısı ve Satın Alma Eğilimi
    (2022) Mohamud, Aysha Yasın; Küçükergin, Kemal Gürkan; Tourism Management
    Ünlülerin özellikleri ve yaklaşımın yeniliği nedeniyle, ünlü kişilerin reklamlarda rol alması, müşterilerin marka algısı ve satın alma niyetleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olmuş ve reklamcılıkta akıllı bir alternatif oluşturmuştur. Ünlü onayı üzerine çok sayıda araştırma yapılmış olmasına rağmen, insanların ünlü bireyler tarafından tavsiye edilen ürünleri neden satın aldıklarına veya bu ürünleri neden değerli gördüklerine dair yeterli bir açıklama yapılamamıştır. Bu çalışmanın amacı, araştırma yaparak ünlü onaylarının müşterilerin bir markanın imajına ilişkin algılarını ve satın alma niyetlerini nasıl etkilediğini daha iyi anlamaktır. Bu tez, nitel araştırma yöntemlerini kullanarak ünlü onaylarının, tüketicilerin bir markanın imajına ve satın alma niyetine ilişkin algılarını nasıl etkilediğini araştırır, tanımlar ve analiz eder. Araştırma sorularına yanıt bulabilmek adına görüşmeler yapılmıştır. Bu tezin en önemli bulgusu, markaya onay veren ünlü bireyin itibarının marka imajına olumlu yönde aktarıldığıdır. Dahası, ünlü onayı seçmede güvenilirlik ve uzmanlığın temel unsurlar olduğu gösterilmiştir. Bu araştırma ayrıca, müşterilerin, ünlü onayında buldukları aşinalığın ve beğenilirliğin satın almalarındaki niyetlerine etkisi olduğunu ortaya çıkarmıştır.
  • Master Thesis
    Çevre bilinci, gelecek kaygısı ve minimalizm'in sürdürülebilir tüketim davranışı üzerindeki etkisi
    (2024) Yurdakul, Didem; Küçükergin, Kemal Gürkan; Tourism Management
    Bu araştırmanın amacı; çevre bilinci, gelecek kaygısı ve minimalizmin sürdürülebilir tüketim davranışı üzerindeki etkisini ve sürdürülebilir tüketim davranışının demografik özelliklere göre dağılımını belirlemektir. Bu amaç ile Ankara İlinde yaşayan 18 yaş üzerindeki 305 kişiden çevrimiçi olarak anket yöntemiyle veri toplanmıştır. Araştırmanın sonucuna göre çevre bilinci ve minimalizmin sürdürülebilir tüketim davranışı üzerinde anlamlı ve pozitif yönlü ilişkisi olduğu, gelecek kaygısının ise sürdürülebilir tüketim davranışı üzerinde etkili olmadığı sonucuna varılmıştır.
  • Master Thesis
    Sosyal Medya Pazarlama, Arama Motoru Optimizasyonu ve Ürün Görünürlüğü: Keşfedici Bir Çalışma
    (2023) Kafshı, Sepıdeh; Küçükergin, Kemal Gürkan; Küçükergin, Kemal Gürkan; Küçükergin, Kemal Gürkan; Tourism Management; Tourism Management
    Ürün görünürlüğü, bir firmanın ürünlerini satın alırken en önemli kriterlerden biridir. Dijital pazarlamanın kullanımı, markalar için dünya çapında marka tanınırlığını ve teşhirini artırmak için mükemmel bir fırsat olarak görülmektedir, ancak dikkat çekmek için sürekli artan rekabet ve dijital pazarlamanın hızla gelişmesi ile müşterilerin dikkatini çekmek zorlaştı. Bu araştırmanın birincil amacı, sosyal medya platformlarında ürün görünürlüğünü etkilemek ve dijital pazarlamada başarılı araçlar olarak arama motoru optimizasyonunu geliştirmek için alınabilecek belirli etkinlikleri keşfetmektir. Ayrıca ürün görünürlüğü sürecinde arama motoru optimizasyonu ile sosyal medya pazarlaması arasında ilişki bulmak amaçlanmıştır. Bu araştırmada, bazı işletme ve kuruluşların katıldığı nitel bir araştırma yöntemi kullanılmaktadır. Arama motoru optimizasyonu ve sosyal medya, internet ile devam eden ve işletmelerin hayatta kalması ve büyümesi için sürekli ilerlemeye ihtiyaç duyan çok boyutlu kavramlardır. Bu durum İşletmelerin arama motoru yükseltmeleri ve rakiplerinin sürekli olarak bilincinde olmaları ve uygun önlemleri almaları bakımından sorumluluklar yüklemektedir. Bu araştırma, yaygın strateji ve taktiklerin bir sonucu olarak, Arama Motoru Optimizasyonu ve işletmelerin sosyal medya kullanımının mevcut durumunu incelemektedir. Veri toplamak için yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır ve konu hakkında kapsamlı bir anlayış sağlayabilecek görüşme için kişileri seçmekteolasılıklı olmayan bir örneklem yaklaşımı kullanıldı. Verilerin analizinde tematik analiz uygulanmıştır. Görüşme bulguları, dijital pazarlama araçları olarak arama motoru optimizasyonu ve sosyal medya pazarlamasının aslında ürün görünürlüğünü artıran faktörler olduğunu ortaya koymaktadır.
  • Master Thesis
    İşlevsel ve Duygusal Özelliklerin Satın Alma Niyetinin Tahmini Üzerindeki Etkisi: Sosyal Medya Reklamcılığı Üzerine Bir Analiz
    (2024) Salımı, Mozhdeh; Küçükergin, Kemal Gürkan; Tourism Management
    Günümüzde, sosyal medya reklamlarının kullanıcılar üzerindeki etkisi önemlidir. Bu çalışma, nicel araştırma yöntemi kullanmakta olup uyarıcı-organizma-yanıt teorisini uygulayarak, Instagram'da akıllı saatler için duygusal ve mantıksal farklı çekiciliklerin nasıl etkili olduğunu incelemekte ve Z Kuşağı tüketicilerinin reklama yönelik tutumlarını, markaya yönelik tutumlarını, reklama dikkatlerini ve akıllı saat satın alma niyetlerini araştırmaktadır. Kısmi en küçük kareler yapısal eşitlik modellemesini (PLS-SEM) kullanan analiz, Instagram video reklamlarındaki duygusal veya mantıksal çekiciliğin, tüketicinin reklamlara yönelik tutumlarını doğrudan etkilemediğini ortaya çıkardı. Ancak, mantıksal çekiciliklerin Z Kuşağı tüketicilerinin akıllı saat satın alma niyetlerini önemli ölçüde etkilediği, duygusal çekiciliklerin ise markaya yönelik tutumlarını ve reklama dikkatlerini önemli ölçüde etkilediği saptanmıştır. Ayrıca, bu değişkenler arasındaki aracı ilişkiler de araştırılmıştır. Bu araştırma, gelecek çalışmalar ve Instagram video reklam stratejilerini geliştirmeyi amaçlayan işletmeler için değerli bilgiler sunmaktadır. Anahtar Sözcükler: Satın alma niyeti, Reklama yönelik tutum, Markaya yönelik tutum, Reklama dikkat, Reklam çekiciliği
  • Master Thesis
    Covıd-19 Pandemisi Sırasında Uzaktan Çalışmayı Etkileyen Faktörleri Belirleme ve Önceliklendirme
    (2023) Malekı, Samın; Küçükergin, Kemal Gürkan; Tourism Management
    Bu tezin amacı, COVID-19 pandemisi bağlamında Türk şirketlerinde uzaktan çalışmayı etkileyen faktörleri belirlemek ve önceliklendirmektir. Etkili faktörlerin belirlenmesi, literatür taraması ve araştırmanın teorik modelini oluşturmak için bulanık Delphi yönteminin uygulanması yoluyla gerçekleştirilmiştir. Bulgular, Türkiye'de özel firmalarda uzaktan çalışan 86 kişiden elde edilen bilgilerle analitik hiyerarşi süreci (AHP) yöntemi kullanılarak önceliklendirilmiştir. Sonuçlar, eğitim boyutunda eğitim kursları düzenleme, portal üzerinden eğitim ve personel uzmanlığını araştırmanın önemli olduğunu göstermiştir. Bireysel boyutta önemli faktörler arasında iş ahlakı, sorumluluk ve dürüstlük yer alırken, teknoloji bilgi ve iletişim altyapısı boyutunda yazılım altyapısı, bilgi altyapısı ve donanım altyapısının önemli olduğu görülmüştür. Son olarak, kültürel boyutun önemli faktörleri arasında insanlar arasında katılım kültürü geliştirmek, firma kültürü, çalışanları kabul etmeye hazır olmak ve yöneticilerin işleri başkalarına devretmeye hazır olmaları yer almaktadır.