İşgör, Sultan Belgin

Loading...
Profile Picture
Name Variants
İşgör, S. Belgin
İşgör, Sultan Belgin
İşgör,S.B.
İ.,Sultan Belgin
Isgor, S. Belgin
Isgor, S. B.
Isgor, Belgin
Isgor, BS
Isgor, B
Sultan Belgin, İşgör
Isgor S.
Isgör, B
Isgor, Belgin S.
S., Isgor
İşgör S.
S.,Işgör
Isgor, Sultan Belgin
Isgor, Belgin Sultan
Sultan Belgin, Isgor
I., Sultan Belgin
Belgin Işgör S.
İşgör B.
S.B.Isgor
Isgor,S.B.
Sultan Belgin, Işgör
İşgör B.
S. B. Isgor
S.B.Işgör
Isgor B.
S. B. Işgör
Isgor, B. S.
Işgör B.
İşgör,S.B.
İşgör, Belgin Sultan
Job Title
Profesor Doktor
Email Address
belgin.isgor@atilim.edu.tr
Main Affiliation
Chemical Engineering
Status
Website
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

45

Articles

12

Citation Count

90

Supervised Theses

23

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 10 of 13
  • Master Thesis
    Stachys Cretica L. Çiçeklerinin Metanol Özütünün Hazırlanması İzolasyonu ve Tıbbi Potansiyelinin Analizi
    (2017) Latresh, Malıka Khalıfa; İşgör, Sultan Belgin; Chemical Engineering
    Antioksidanlar vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilecek özelliklere sahip önemli bileşiklerdir. Vücutta çok farklı antioksidanlar mevcut olupbüyük bir kısmı meyve, sebze ve bitki kaynaklı olarak diyetle alınmaktadır. Bitkiler özellikle halkarasında pekçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu çalışmada Stachys cretica bitkisinin çiçek özütleri metanol çözücüsü kullanlılarak hazırlanmışve hazırlanan özüte toplam fenol ve toplam flavonoid madde içeriğine bakılmıştır.Toplam fenolik madde miktarı 25.32 mg gallik asit eşdeğeri/ml özüt , toplam flavonoid madde miktarı ise 29.60 mg quercetin eşdeğiri /ml özüt olarak hesaplanmıştır. Hazırlanan özüt silika kolon ile ayrıştırlmış ve bu ayrıştırmanın sonunda 6 farklı fraksiyon elde edilmiştir. Bu fraksiyonlar arasında enyüksek flavonoid madde miktarı ile (72.78 mgQE/ml özüt) en son fraksiyon daha sonraki enzim deneylerinde kullanılmıştır. Bitki özütlerinin glutathione-S-transferaz (GST), catalaz (CAT), superoxide dismutaz (SOD) enzim aktiviteleri üzerine etkisi multimod plaka okuyucu (Spectra MaxM2) ile tayin edilmiştir. Bitki farksiyonu GST enzim aktivitesini & 80% oranında engellemiş ve bitki özütü için IC50 değeri 0.6001 g/L olarak hesaplanmıştır. Yine bitki fraksiyonu kontro ile kıyaslandığında Superoxide dismutaz (SOD) aktivitesini %100 engellemiş ve bitki fraksiyonun IC50 değeri SOD enzimi için 0.2909g/L olarak hesaplanmıştır. Stachys Cretica özütü kolon fraksiyonunun Katalaz enzimi üzerinde etkisi çalışması göstermiştir ki bitk özütü enzim aktivitesini 0.03741g/L IC50 değeri ile %75 engellemiştir. Anahtar Kelimeler: Stachys cretica bitkisi, antiokidan enzimler, Katalaz (KAT), Superoksit dismutaz (SOD), Glutathione-S-transferaz (GST), kolon kromatografisi tibbi bitkiler, serbest radikaller.
  • Master Thesis
    Sütleğen Bitki Ekstresinin Kolon Kromatografik Fraksiyonlarının Antioksidan Potansiyel Analizi
    (2018) Elkouha, Muna Zuam Emhmed; İşgör, Sultan Belgin; Chemical Engineering
    Bu çalışmanın amacı, Sütleğen (Euphorbia macroclada Boiss.) yaprak özütüne ait polifenollerin (toplam fenolik içerik, toplam flavonoid içeriği) miktar tayininin değerlendirilmesi ve Sütleğen yaprak özütünün antioksidan potansiyelinin ardından Süperoksit dismutaz (SOD), Glutatyon-S-transferaz (GST) ve Katalaz (KAT) gibi antioksidan enzimler üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesidir. ekstraktının metanolik yaprakları, kolon kromatografisi tekniği kullanılarak dört fraksiyona (etil asetat, n-heksan/1:10) ayrıldı. kolon fraksiyonlarının antioksidan aktiviteleri DPPH serbest radikal süpürme testi ile analiz edilirken toplam fenolik ve toplam flavonoid içeriğini analiz etmek için Folin-Ciocalteu's ve Alüminyum klorür kolorimetrik yöntemleri kullanıldı. Sütleğen ekstraktının oksidan önleyici etkileri, ekstraktın kolon fraksiyonlarının SOD, GST, KAT antioksidan enzimlerinin aktivitesi üzerindeki etkilerinin test edilmesiyle gerçekleştirildi. Sonuç olarak, numunenin kolon fraksiyonlarının toplam fenolik madde miktarı 43.61 ila 7.26 mg/g Galik asit eşdeğeri arasında değişirken toplam flavonoid 37.05 ila 2.93 mg/g Quercetin eşdeğeri arasında değişmektedir. DPPH IC50 değerleri, Sütleğen ekstraktı kolon fraksiyonları idi; FII, FIII ve FIV sırasıyla, 0.2541, 0.3409 ve 3.42 g/l olarak bulundu. Enzim deneyleri, FII, FIII ve FIV'nin GST enzim aktivitesi üzerindeki önleyici etkilerinin sırasıyla 92%, 98% ve 78% olduğunu gösterdi. Üstelik, FII, FIII için her iki fraksiyonun KAT enzimi üzerindeki önleyici etkileri; yaklaşık 99% iken FIV fraksiyonu için 63% olarak hesaplandı. Tüm kolon fraksiyonları GST ve KAT enzim aktivitesi üzerine iyi bir inhibitör etkisine (özellikle FII, FIII) sahip olmalarına rağmen, SOD üzerine herhangi bir inhibisyon etkisi gözlemlenmemiştir.
  • Master Thesis
    Fomitopsis Pincola Mantar Özütünün Antioksidan Enzimler Aktivitesi Üzerine Etkisi
    (2017) Elmubark, Marwa; İşgör, Sultan Belgin; Chemical Engineering
    Uzun zaman önce, mantarlar ve mantarların özütleri, geniş ölçüde tıbbi amaçlarla ve gıda maddesi olarak kullanılmaktadır. Beslenme olarak, mantarların enerji ve yağ oranı düşüktür, ancak protein, karbonhidrat ve diyet lifinin oranı yüksektir. Mantarlar aynı zamanda biyolojik olarak potansiyel tıbbi değere sahip aktif bileşiklerin önemli bir kaynağıdır. Mantarlarda bulunan biyoaktif ikincil metabolitler, fenolik bileşikler, steroller ve triterpenleri içermektedir. Yapılan farklı çalışmalarda, mantarlar ve izole edilmiş biyoaktif bileşenlerin anti­tümörler, antioksidan, antiviral, hipokolesterolemi ve hipoglisemik etkiler gibi birçok farmakolojik etkiye sahip oldukları tespit edilmektedir. Günlük diyetimizde mantar veya mantar ürünlerinin kullanılması sağlık yararları sağlayabilmektedir. Bu amaçla, bu çalışmada, Fomitopsis pinicola mantar özütü kullanılmıştır. Fomitopsis pinicola mantar üç farklı çözücü; su, metanol, ve etanol kullanılarak yedi farklı şekilde özetlenmiştir. Fenol ve flavonoid içeriklerinin mantar ve özütlerin antioksidan özelliklerinin belirlenmesinde ikinci savunma rolü oynadıkları bilinmektedir. Bu nedenle hazırlanmış özütlerin toplam fenol ve flavonoid içerikleri tayin edilmiştir. Ayrıca özütlere ait antioksidan potansiyel, temel savunma sisteminde yer alan katalaz (KAT), süperoksit dismutaz (SOD), ve glutatyon­S­transferaz (GST) enzimleri ile test edilmiştir. Özütlere ait radikal süpürücü etkiler DPPH (1,1­Difenil­2­pikrilhidrazil) radikali ile çalışmıştır. Bir saat sıcak suda kaynatılarak iki kere tekrar edilen özütleme en yüksek toplam fenolik ve flavonoid içeriği göstererek sırasıyla 658.900μg GAE/ml ve 245.800μg QE/ml değerleri hesaplanmıştır. Enzim çalışmaları bu özüt kullanarak devam etmiştir. Özütün DPPH radikali üzerine süpürücü etkisi çalışması göstermiştir ki, özüt %70 radikal süpürme etkinliğine sahiptir ve bu etki için IC50 değeri 0.272 g/L olarak bulunmuştur. Özütün CAT ve GST enzimler üzere etkinliği çalışması göstermiştir ki mantar özütü CAT aktivitesini %50, GST aktivitesini de %85 oranın da durdurmuştur (sırasıyla IC50 değerleri 1.951×10­5 g/L ve 0.086­0.593g/L) . Mantar özütün SOD enzimi üzerine etkinliğine tespit edilmemiştir (IC50 değeri 0.001 g / L). Anahtar Kelimeler: Fomitopsis pinicola, radikal süpürücü, antioksidan enzimmler, DPPH, Katalaz, Superoksit dismutaz, Glutathione­S­transferaz
  • Master Thesis
    Daedalea Quercına Mantar Özütünün Antioksidan Enzim Aktiviteleri Üzerine Etkisi
    (2016) Rashuan, Amal Saad Mohamed; İşgör, Sultan Belgin; Chemical Engineering
    Son yıllarda mantarlar ve mantar özütleri özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlık üzerine olumlu etkilerinden dolayı gıda takviyesi olarak önemli bir ilgi odağı olmuşlardır. Mantarlar, diyabetten kansere kadar çok farklı hastalığın tedavisinde önemli rol oynarlar. Tıp tarihi boyunca klinikte etkili olan pek çok ilaç mantarların kimyasal bileşiminden geliştirilmiştir. Bu çalışmada, kuru Daedalea quercina (L) Pers. mantarı methanol, etanol ve su kullanılarak farklı özütleme aşamalarından geçirilerek mantara ait toplam fenol ve flavonoid içerikleri ölçülmüştür. Daedalea quercina (L) mantarının biyolojik hedefler için olası tıbbi potansiyelinin belirlenmesi için mantarın methanol özütünün katalaz, glutatyon-S-Trasferaz ve superoksit dismutaz antioksidan enzimleri üzerine etkinliği incelenmiştir. Sonuçlar göstermiştir ki, en yüksek fenolik içeriği 242g GAE/ml ve flavonoid içeriği de 82,562g QE/ml değerleri olarak mantarın methanol özütünde tespit edilmiştir. Mantara ait, 2-2 difenil-1-pikrilhidrazil (DPPH) radikal süpürücü etki inçelenmiş metanolde özütlenmiş mantarın radikal süpürücü etkiyi %50 oranında inhibe ettiği ve bu inhibisyon için IC50 değeri de 0.081 g/L olarak hesaplanmıştır. Daedalea quercina (L) Pers. mantarının CAT ve GST enzimi üzerine etkileri incelenmiş mantarın maximum inhibisyon etkisi GST için 0.05583g/L, CAT enzimi için 0.1458 g/L IC50 değerlerinde gözlenmiştir. Daedalea quercina mantarının methanol özütü SOD enzim aktivitesini %50 den daha az inhibe etmiş olup anlamlı bir IC50 değeri hesaplanamamıştır.
  • Master Thesis
    Seçici ve Seçici Olmayan Beta Adrenergıc Receptor İnhibitörleri: Propranolol ve Metoprolol'un Biyokişmyasal Analizi
    (2017) Faraj, Muna M.aboubakar; İşgör, Sultan Belgin; İşgör, Yasemin Gülgün; Chemical Engineering
    Bu çalışmanın amacı, beta bloker ilaçların antihipertansif etkilerinden başka tıbbi amaçlarının olup olmadığının antioksidan savunma enzimlerine olan etkilerinin incelenmesiyle tespitidir. Bu amacı gerçekleştirebilmek için propranolol hidroklörür ve metoprolol tartarat ilaçlarının öncelikle çözünürlük ve kararlılıkları kızıl ötesi spektrumda en yüksek absorpsiyon yaptıkları dalga boyları olan sırasıyla 290nm ve 275nm de ölçümlenerek çalışılmıştır. Sonrasında, literatürde ilk defa, bu ilaçların antioksidan enzimler üzerine olan etkileri piyasada bulunan veya izole edilmiş saf enzimler kullanılarak çalışılmıştır. Beta bloker ilaçların farklı dozlarına maruz kalındığında Glutatyon-S-Transferaz (GST), Süperoksit Dismutaz (SOD), Katalaz (CAT) ve Glutatyon Peroksidaz (GPx) enzim aktivitelerindeki değişimlerin ölçülmesi ile antioksidan etkileri belirlenmiştir. Sonuçlar göstermiştir ki propranolol en iyi çözgeni olan suda, -20C'de, bir aya kadar kararlılığını korumuştur. Metoprolol enjeksiyon formunda kullanıma hazır olduğundan kararlılık testine ihtiyaç duyulmamıştır. Enzim analizlerine göre propranolol ve metoprolol'ün en yüksek dozlarında %100 SOD inhibisyonu olduğu, GPx inhibisyonunun sırasıyla %80 (IC50: 0.0052g/L), % 90 (IC50 0.00072g/L) olduğu gösterilmiştir. Bu iki ilacın GST üzerine olan inhibisyon etkisinin 20% dan az olduğu, buna rağmen CAT aktivitesi üzerine hiçbir inhibitör etkinin olmadığı gözlenmiştir.
  • Master Thesis
    Polyporus Squamosus Mantar Özütünün Antioksidan Enzimler Üzerinde Etkisi
    (2018) Zaed, Ahmed Ammar Ayad Bın; İşgör, Sultan Belgin; Chemical Engineering
    Doğal antioksidan kaynakları bulmak için son zamanlarda artarak oluşan bir ilgi mantarlar üzerinde geniş kapsamda çalışmaların yapılmasına yol açmıştır. Bu çalışmada Polyporus squamosus mantar özütünün toplam fenol ve flavonoid içerikleri incelenmiştir. Sonra radikal süpürücü etkisi DPPH serbest radikali kullanarak test edilmiştir ve son olarak Polyporus squamosus mantarın etkisi Katalaz (KAT), süperoksit dismutaz (SOD) ve Glutathione-S-transferaz (GST) enzimleri üzerinde test edilmiştir. Bu çalışma da, soğuk su, sıcak su, metanol ve etanol kullanarak dört farklı mantar özütü hazırlanmıştır. Soğuk su özütünün en yüksek toplam fenol ve flavonoid içeriğine sahip olduğu saptanmıştır (sırasıyla 223,60 µg GAE/ml ve 61,25 µg KE/ml). Bu nedenle bir sonraki deneyler için soğuk su özütü kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, mantar özütünün radikal süpürücü etkisi gallik asit ve quersetin standartları kullanarak %35 ve IC50 değeri 20,55 g/l olarak nispeten düşüktür. Polyporus squamosus özütün antioksidan özellikleri değerlendirmek için, KAT, SOD, GST enzimleri üzerindeki etkinliği incelenmiştir. Sonuçlar göstermiştir ki kontrole göre Polyporus squamosus mantarının soğuk su özütü KAT üzerinde % 60 aktivasyon göstermiş ve IC50 değeri ise 2,810 g/l olarak hesaplanmıştır. SOD enzimi üzerinde % 95 oranda aktivasyon gösteren mantarın IC50 değeri de 11,94 g/l olarak hesaplanmıştır. Bu çalışmada Polyporus squamosus mantarının GST üzerine hemen hemen hiç etkisi olamadığı ve kontrole göre ancak % 7.2 ve IC50 değerinde 1.089 g/l olarak bir inhibasyon yaptığı bulunmuştur.
  • Master Thesis
    Gümüş Nanoparçacık Eklenmiş Pedot'un Hazırlanması ve Antibakteriyel Analizi
    (2022) Khaleel, Haneen Ayad; İşgör, Sultan Belgin; Kaya, Murat; Chemical Engineering
    Hastane aracılıklı enfeksiyon (HAE) prevalansı yüksek olduğunda, antibakteriyel kaplamaların kullanılması, sıklıkla etkileşime giren hastane yüzeylerinde (örneğin klavyeler, itme plakaları veya yatak rayları) ve genellikle hastane kaynaklı enfeksiyonun altında yatan bakteriyel kontaminasyonun azaltılmasına yardımcı olabilir. Nano. parçacıkler ve polimerler kombinasyonu, bir dizi gram negatif ve gram pozitif bakteriye karşı güçlü antibakteriyel etki gösterir. Bu çalışmada nanoparçacıklr, HAE' lari önlemek için antibakteriyel yüzeyler olarak polimer ile birleştirilmiştir. Bu çalışmanın amacı, gümüşnanoparçacıklar eklenmiş PEDOT hazırlayarak Escherichia Coli ve Staphylococcus Aureus gibi hastanelerde bulunan yaygın patojenlere karşı antimikrobiyal etkinliğinin test ederek enfeksiyonları önlemek için uygun bir kaplama malzemesi yapmaktır. (PEDOT) kimyasal polimerizasyon işlemi ile EDOT ve demir (III) klorür (FeCl3) varlığında sentezlendi. Sıvı emprenye tekniği ile gümüş nanoparçacıklar PEDOT'a bağlandı ve daha sonra madde pelet yapmak için preslendi. Antibakteriyel aktivite disk difüzyon yöntemleri kullanılarak test edilirken, bu çalışmada hazırlanan malzemeler hastanelerde HAE larda azalma potansiyeli göstermektedir. Gümüş nanoparçacıkların ve PEDOT'un özelliklerinden dolayı, bakteri üremesinin önlenmesi insan vücudu üzerinde herhangi bir zararlı etki olmadan yapılabilir. Elde edilen malzemenin yaygın tıbbi kullanımı için antibakteriyel etkinliğini arttırmak üzere daha fazla araştırma yapılmalıdır.
  • Master Thesis
    Enrofloksin ve Tylosin'in Seçili Enzimler Üzerine Biyokimyasal Olarak Değerlendirilmesi
    (2018) Alatrash, Taher Mehemed A; İşgör, Sultan Belgin; İşgör, Yasemin Gülgün; Chemical Engineering
    Gram pozitif ve gram negative bakterilere karşı gösterdikleri etki nedeni ile Enrofloksin ve Tylosin antibiotikleri veterinerlikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla beraber özellikle Katalaz (KAT), Superoksit dismutaz (SOD), Glutatyon-S-Transferaz (GST) ve Glutatyon Peroksidaz (GPX) gibi bazı antioksidan enzimleri inhibe ederek vücutta negative etkilere sebep olabilmektedirler. Bu çalışmada söz konusu antibiyotiklerin adı geçen enzimler üzerine etkisi değerlendirilmiştir. Enroflaxin DMSO da çözünürken Tylosin suda çözünmüştür. Her iki antibiyotik de 1mg/ml stok derişimde hazırlanmıştır. İlaçlara ait stabilite testleri absorbsiyon spekturumu ölçülerek test edilmiş, maksimum absorbsiyon Enroflaksin için 276 nm ve Tylosin için de 282 nm olarak ölçülmüştür. Üç ay süren testler sonucunda her iki ilacın da karanlık ortamda +4 C° ve oda sıcaklığında kararlı olduğu sonucuna varılmıştır. Seri seyreltmelerle hazırlanmış olan farklı derişimlerdeki ilaçlarla yürütülen enzim çalışmalarının sonucunda, Enroflaksin'in KAT ve GST aktivitelerini sırasıyla %10 ve % 15 oranında azaltırken GPX aktivitesini % 15 oranında artırdığı bulunmuştur. Tylosin'in KAT ve GST üzerine etkisi bulunmazken GPX aktivitesini % 10 oranında artırdığı gözlenmiştir. Sonuç olarak Enrofloksin ve Tylosin'in oksidatif stress yaratmadığı gibi, her iki ilacın da kullanılmasının antioksidan enzimler üzerine bir etki yaratmadığı da gözlenmiştir.
  • Master Thesis
    Panus Conchatus Mantar Özütünün Antioksidan Enzimler Üzerine Etkisi
    (2016) Ibrahım, Ahlam M Amharıb; İşgör, Sultan Belgin; Chemical Engineering
    Günümüzde pekçok çalışma, farklı mantar ailesine ait antioksidan etkinin, vücudu serbest radikallerden koruyarak yaşam örünü artırdığı yönünde etkisini ispatlar niteliktedir. Panus conchatus mantarına ait literaturde çok az sayıda çalışmada mantarın antioksidan özelliğinden bahsedilmiştir. Ancak mantarın antioksidan enzimler üzerine etkisini gösteren bir çalışmaya rastlanmamıştır. Bu çalışmada ilk olarak Panus conchatus mantarının antioksidan enzimler üzerine etkisi çalışılmıştır. Mantara ait toplam fenol ve flavonoid içeriklerinin belirlenerek radikal süpürücü etkinliği tespit edilmiş ve mantar özütünün GST,CAT ve SOD gibi antioksidan enzimler üzerine etkisi incelenmiştir. Panus conchatus mantar özütü, sıcak su, soğuk su , metnol ve etanol çözücüleri kullanılarak hazırlanmış ve özütlere ait toplam fenol ve flavonoid içerikleri kıyaslanmıştır. Sonuçlara göre, sıcak suda hazırlanan mantar özütü en yüksek toplam fenol ve flavonoid içeriğe sahip olup, tüm analizler bu özüt kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Mantarın 2,2-Difenil-1-Pikrilhidrazil (DPPH) serbest radikalini süpürücü etkinliğini %100 den az bir inhibisyonla önlediği gözlenmiş, IC50 degeri ise 0.02214 g/L olarak hesaplanmıştır. Panus conchatus mantar özütünün KAT ve SOD aktivitelerini sırasıyla %25 den daha az önlediği ancak GST enzim aktivitesini yaklaşık olarak %50 önlediği bulunmuştur. GST enzimi için Panus conchatus mantar özütü IC50 degeri 0.3744 g/L olarak hesaplanmıştır.
  • Master Thesis
    Antihipertansif Kalsiyum Kanalı Bloker İlaçlarının Biyokimyasal Analizi
    (2017) Maged, Mustafa; İşgör, Sultan Belgin; İşgör, Yasemin Gülgün; Chemical Engineering
    Birçok çalışma kalsiyum kanal önleyici ilaçların, özellikle Diltiazem ve Verapamil'in kanser riski veya kemoterapötik ilaç etkinliği ile aralarında bağ bulunduğunu ortaya koymuştur. Bu çalışmada, piyasada varolan ilaçlardan diltiazem ve verapamil'in antioksidan enzimler; Süperoksit Dismutaz (SOD), Katalaz (CAT), Glutatyon Peroksidaz (GPx), ve Glutatyon-s-tramsferaz (GST) üzerine olan etkileri ve bu yolla kanser gelişimi veya kemoterapötik ilaç direnci ile ilişkileri, bildiğimiz kadarıyla literatürde ilk defa test edilmiştir. Bu çalışmada ilaçların çözünürlüğü, belli miktardaki ilaçların su, methanol ve fosfat tamponu (100 mM, pH 6.5) gibi farklı çözücülerle çalışılmıştır. En yüksek çözünürlüğün fosfat tamponuyla bulunması nedeniyle kararlılık testleri bu çözücüyle gerçekleştirilmiştir. Kararlılık testlerinde ilaç ekstreleri 4ºC de saklanmış ve günlük olarak diltiazem için 236 nm ve verapamil için 278 nm dalgaboyunda absorpsiyon ölçümleri yapılmıştır. İlaçların ikisinin de 49 gün boyunca 4ºC'de kararlı olduğu bulunmuştur. Enzim aktivitelerine olan etkileri ilaçların farklı dozlarında analiz edilmiş ve sonuçlar kontrole kıyasla inhibisyon yüzdesi olarak verilmiştir. Sonuçların ortaya koyduğu biçimiyle Diltiazem ve Verapamil SOD enziminin faaliyetini yaklaşık %90 oranında arttırmıştır. İlaçların GST üzerindeki etkisi; Verapamil için enzim aktivitesi %100 oranında artarken, Diltiazem %22'den düşük inhibisyon yaptığıdır. GPx için sonuçlar Diltiazem'in %90, Verapamil'in ise %100 oranında inhibisyon yaptığı şeklindedir. Diğer yandan CAT enzimi ile yapılan çalışmaların sonucunda Diltiazem ve Verapamil'in herhangi bir önemli etkiye yol açmadığı görülmüştür.