TÜRKİYE’NİN AKP HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE YÜRÜTTÜĞÜ BATI BALKANLAR SİYASETİNİN BİR DEĞERLENDİRMESİ VE DAVUTOĞLU SONRASI DÖNEME BAKIŞ

No Thumbnail Available

Date

2018

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
International Relations
(1997)
The Atılım University Department of International Relations was founded in 1997. International relations is a field of science where the relations among states, organizations and other players in the international system are researched and observed. The field of international relations is also an interdisciplinary field, combining areas such as economy, history and political science to research on topics such as human rights, global poverty, environment, economy, globalization, security and global ethics. Offering three Graduate Degree programs in addition to the undergraduate program, the Department of International Relations continues to graduate individuals from its Graduate Degree Program in European Union Studies, as well as its Graduate Degree programs in Turkish and English.

Journal Issue

Abstract

Bu çalışma, Avrupa Birliği’nin Batı Balkanlar’daki devletler üzerindeki siyasi, normatif ve ekonomik gücünün son yıllarda düşüşe geçtiğini ileri sürmektedir. Özellikle Birliğin ‘Avrupalılaştırma ‘ politikasının etkilerinin azalmasıyla birlikte Batı Balkanlar’da diğer bölgesel ve global aktörler için bir manevra alanı oluşmuştur. Rusya ve Çin ile birlikte bölgesel bir aktör olan Türkiye’nin de bölgedeki faaliyetlerini arttırması neticesinde, Batı Balkanlar bölgesel alt sisteminde tek kutupluluktan çok kutupluluğa doğru bir geçiş yaşanmıştır. Bu çalışma, güç dengesindeki bu dönüşüm doğrultusunda, Türkiye’nin AKP döneminde bölge ile ilişkilerinde meydana gelen değişimi, analiz etmeyi amaçlamaktadır.

Description

Keywords

Dil ve Dil Bilim

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

2

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Volume

0

Issue

43

Start Page

355

End Page

367

Collections