Yastıbaş, Ahmet Erdost

Loading...
Profile Picture
Name Variants
Yastibas,A.E.
A.,Yastıbaş
Yastıbaş,A.E.
Y., Ahmet Erdost
Ahmet Erdost, Yastıbaş
Y.,Ahmet Erdost
Ahmet Erdost, Yastibas
A., Yastibas
Yastibas, Ahmet Erdost
A.E.Yastıbaş
Yastıbaş, Ahmet Erdost
A.E.Yastibas
Job Title
Öğretim Görevlisi Doktor
Email Address
ahmeterdost@gmail.com
ORCID ID
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

3

Articles

2

Citation Count

1

Supervised Theses

0

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Article
    Citation Count: 1
    Türkiye’nin ilkokullar için olan yeni İngilizce öğretim programını antroposentrik bir açıdan değerlendirme
    (2020) Yastıbaş, Ahmet Erdost; Department of Modern Languages
    Antroposen olarak adlandırılan yeni bir jeolojik çağ, insan aktivitelerinin dünyayı nasıl olumsuz etkilediğini göstermiş ve dünyanın geleceğinin sürdürülebilirliği için devam eden için aktivitelerinin oluşturduğu tehdidi ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle Antroposenin gösterdikleriyle ilgilenilmelidir. Bunu yapmanın yollarından bir tanesi eğitimdir. Bu yüzden, bu çalışma ilkokullar için olan yeni Türk İngilizce Öğretim Programını antroposen bir açıdan değerlendirmeyi amaçlamıştır. Nitel bir çalışma olarak tasarlanmıştır. Veriler, ilkokul için hazırlanan yeni program ve bu yeni programa göre hazırlanan ders kitaplarından toplanmıştır. Veriler, doküman incelemesi ile analiz edilmiştir. Veri çeşitlemesi ve yoğun anlatım çalışmayı inandırıcı kılmak için kullanılmıştır. Bulgular, yeni programın 2., 3. ve 4. sınıf ders izlencelerinde yedi tane doğayla ilgili temanın olduğunu göstermektedir. Ayrıca, bulgular, bu temaların öğrencilerin İngilizceyi doğayla ilişkili olarak çalışmalarına ve öğrenmelerine yardımcı olduğunu göstermektedir. Bulgular tartışılmış ve gelecekteki çalışmalar için önerilerde bulunulmuştur.
  • Article
    Citation Count: 0
    Evaluating the new English language teaching program of Turkey for primary schools anthropocentrically
    (Selcuk University, 2020) Yastıbaş, Ahmet Erdost; Department of Modern Languages
    The new geological epoch called the Anthropocene has shown how human activities have influenced the world negatively and revealed the threat created by ongoing human activities to the sustainability of the future of the world. Therefore, what the Anthropocene has shown has to be dealt with. One way to do this is education. Therefore, the present study aimed to evaluate the new Turkish English Language Teaching Program for primary schools anthropocentrically. It was designed as a qualitative study. The data were collected through the new program for primary schools and the coursebooks prepared according to the new program. The data was analyzed through documentation analysis. Triangulation and thick descriptions were used to make the study trustworthy. The findings have shown that the new program has seven themes related to nature in the 2nd, 3rd, and 4th-grade syllabi. They have also indicated that these themes can help students to study and learn English in relation to nature. The findings were discussed and suggestions for further studies made. © 2020 JLLS and the Authors - Published by JLLS.
  • Book Part
    Citation Count: 0
    Understanding Digital Divide in English Language Classrooms: A Case Study on Its Causes, Effects, and Solutions
    (Springer Science and Business Media B.V., 2023) Yastıbaş, Ahmet Erdost; Baturay, Meltem Huri; Department of Modern Languages
    This chapter aims to help understand digital divide in English language classrooms by focusing on its causes, effects, and solutions. The present study was designed as a case study. Two Turkish EFL teachers participated in the study. The data were collected through a semi-structured interview and analyzed through content analysis. The findings of the present study have indicated that, according to the participants, there were two causes of digital divide in English language classrooms, digital divide could affect both EFL students and teachers generally negatively, and it could be handled with individual and social solutions. The findings of the present study were discussed. © 2023, The Author(s), under exclusive license to Springer Nature Switzerland AG.