Tataroğlu, Enis Güvenç

Loading...
Profile Picture
Name Variants
E.G.Tataroğlu
E.G.Tataroglu
E.,Tataroğlu
E., Tataroglu
T.,Enis Güvenç
T., Enis Guvenc
Enis Güvenç, Tataroğlu
Tataroğlu,E.G.
T.,Enis Guvenc
Enis Guvenc, Tataroglu
Tataroğlu, Enis Güvenç
Tataroglu,E.G.
Tataroglu, Enis Guvenc
Tataroğlu, Enis
Tataroglu,E.
Job Title
Öğretim Görevlisi Doktor
Email Address
enis.tataroglu@atilim.edu.tr
ORCID ID
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

3

Articles

2

Citation Count

0

Supervised Theses

0

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Book Part
    Citation Count: 0
    Making a sense of place for safranbolu world heritage site: An analysis of safranbolu: Reflections of Time
    (Taylor and Francis, 2020) Tataroğlu, Enis Güvenç; Tourism Management
    The official heritage discourse of Safranbolu, one of the first UNESCO designated World Heritage Sites, emerged at a time when traditional social structures were breaking down and the city tried to re-make itself according to modern social and economic structures. A documentary produced at the time of this process is quite remarkable in terms of its influence of understanding of heritage and identity. Produced as a constitutive and persuasive source of power, Safranbolu: Reflections of Time developed a language of heritage, place, and identity to mobilise individuals to practice heritage conservation. The documentary is therefore regarded as a ‘fabric’ of identity, signifying how meanings of place and people are crafted and constructed. In this chapter, sense of place is considered as an interpretative process dependent on meaning making through linguistic practices. In undertaking a discourse analysis of the text it was emphasised that the official heritage discourse that the documentary built could be described as ‘cultural conservatism’ and that it developed in the direction of sublimating tradition and depicting modernity as a painful experience. © 2021 selection and editorial matter, C. Michael Hall and Siamak Seyfi.
  • Article
    TURİZMİ TOPLUMSAL BİR RİTÜEL OLARAK OKUMAK
    (2022) Tataroğlu, Enis Güvenç; Tourism Management
    Çalışma yaşamının dışında gerçekleşen davranış, eylem ya da pratikler olarak en yalın şekliyle tanımlandığında dahi serbest zaman ritüellerinin toplumsallığın ayırıcı bir özelliği olduğu açıkça görünür. Bir toplumsal grup ya da kitlelerce gerçekleştirilen rutinleşmiş davranış biçimleri olsalar da ritüellerin, ritüele katılan bireylerin anlam dünyaları ile ilintili birçok işlevi vardır. Grup bilinci ve dayanışma örüntülerinin güçlenmesi, kimlik algılarının inşa edilmesi, bireyin ait olduğu toplumsal grup ile başka gruplar arasında toplumsal ve simgesel ayrımların kurulması ve bireylerin bir statüden başka bir statüye geçişlerinde işlevsel olmaları ritüelleri toplumsal yaşamın devamlılığını sağlamada kaçınılmaz kılmıştır.
  • Article
    TURİZME YÖNELİK AKADEMİK ÇALIŞMA ALANLARINDA SON GELİŞMELER: Yeni Hareketilikler Paradigması
    (2022) Tataroğlu, Enis Güvenç; Tourism Management
    Thomas Kuhn’un 20. yüzyıl klasikleri arasında yer alan Bilimsel Devrimlerin Yapısında tartıştığı ‘paradigma’ ve ‘paradigma degişimi’ kavramları bilim insanlarının bilim yapma pratikleri, alanlarına ilişkin yapılanmalar ile bunların değişmesi üzerine yapılan sorgulamalarda önemini korumaya devam etmektedir. Paradigma kavramı bir bilimsel topluluğun üyelerince yürütülen çalışmalarda paylaşılan pratik, teknik ve değerler bütününü içeren düşünce çatısı olarak tanımlanmaktadır. Bir akademik disiplin alanı ve pratiğini belirlemeye rehberlik eden ortak kabuller veya kavramsal çerçeveler kümesi olarak da nitelendirilebilir. Paradigma kavramı, Kuhn’a göre, bir bilimsel disiplinin hangi soruların nasıl sorulacağı, test edileceği ve yorumlanacağı ile ilgili düşünce yapılarını ve çalışma şeklini düzenleyen ve üyelerince paylaşılan ortak yapıları ifade eder.