PANDEMİ SÜRECİNDE UYGULANAN ESNEK ÇALIŞMA DÜZENLEMESİNİN ÇALIŞAN MOTİVASYONU VE İŞ DOYUMUNA ETKİSİ; BİR ALAN ARAŞTIRMASI

No Thumbnail Available

Date

2022

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Business
(2002)
We are a department that has been active for 22 years with the goal to determine the structural changes in economy and the problems of general business administration, to develop problem solving skills and to devise modelling techniques that fit our aims. Among our cornerstones are to graduate more students into administrative positions of our institutions, to help them realize their inner potential to be go-getters, to prepare them for the entrance exams for high-tier, well-respected public positions, and to help them participate graduate and doctorate degree programs at ease, nationally or internationally. In this regard, our course curriculum is constantly subject to updates. In addition, we do all in our power to graduate students that stand out, with double-major program opportunities. We make an effort to aid our students in kick-starting their professional life after completing a period of one semester at Private - Public institutions within the framework of our Cooperative Education Program.

Journal Issue

Events

Abstract

Covid-19 pandemisi ile beraber işletmeler hem varlığını sürdürmek hem de salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla bir dizi önlem almak durumunda kalmışlardır. Hem kamu hem de özel işletmelerin olumsuz etkileri azaltmak adına aldıkları önlemelerden birisi de esnek çalışma sistemine geçişleri olmuştur. Esnek çalışma sisteminin çalışanların motivasyonu ve iş doyumu üzerinde nasıl bir etki yarattığını belirlemek amacıyla bu çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalışma evrenini Ankara daki bir belediyenin ek binasında çalışan bireyler ile bir özel yurtta çalışan bireyler oluşturmaktadır. Veri toplama tekniği olarak anket yönteminden yararlanılmış ve 340 kişiye ulaşılmıştır.Anketin birinci bölümünde esnek çalışma düzenlemesine yönelik sorular, ikinci bölümde Minnesota iş doyumu ölçeğinin kısa formu, üçüncü kısımda ise motivasyon soruları yer almaktadır. Verilen cevaplar SPSS programıyla analiz edilmiş ve bulgular tablolaştırılarak yorumlanmıştır. Araştırma sonucundakamu çalışanlarının iş doyumu özel sektör çalışanlarının iş doyumuna göre daha yüksek bulunmuştur. Ayrıcaesnek çalışma ile iş doyum düzeyi arasında pozitif (0, 273), esnek çalışma ile iş motivasyon arasında da pozitif yönlü bir ilişki ( 0,193) bulunmuştur. Önemli bir sonuç da çalışan motivasyonu ile iş doyumu arasında pozitif bir ilişki saptanmıştır( 0,502).

Description

Keywords

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Volume

32

Issue

2

Start Page

625

End Page

633

Collections