Ertürk, Korhan Levent

Loading...
Profile Picture
Name Variants
Ertürk, Korhan L.
Korhan Levent, Ertürk
Ertürk, Korhan Levent
K.L.Erturk
Erturk,K.L.
Erturk, Korhan Levent
K.,Ertürk
K., Erturk
Ertürk,K.L.
E., Korhan Levent
Korhan Levent, Erturk
K.L.Ertürk
E.,Korhan Levent
Job Title
Doçent Doktor
Email Address
korhan.erturk@atilim.edu.tr
ORCID ID
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

13

Articles

5

Citation Count

14

Supervised Theses

7

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 10 of 13
  • Master Thesis
    Libya yükseköğretimde mobil sosyal sosyal öğrenimin rolü
    (2017) Ertürk, Korhan Levent; Ertürk, Korhan Levent; Information Systems Engineering
    Akıllı telefonlarla sosyal medyanın (örneğin Facebook, Twitter, Youtube, Google+) kullanımı ve eğitimde mobil öğrenme uygulamalarının kullanılması her geçen gün artmakta ve bilgi ve iletişim teknolojilerinin önemini yansıtmaktadır. BİT ve gelişmedeki etkin rolü eğitim yöntemleri ve araçlarını öğrenmek ve öğrenciler arasında öğrenmeyi arttırmak ve aktif öğrenmeyi teşvik etmek; burada en önemli teknoloji eğitim araçları haline gelen Mobil uygulamalar ve sosyal medyanın kullanımı öğrenciler arasında etkileşim için fırsatlar yarattı; öğrencilerin sosyal medya ve Web 2.0 araçlarını ve mobil web 2.0'ı kullanarak içerik ve iletişim kurmalarını sağladı. Bu niceliksel araştırmada anket yöntemi kullanılarak sonuca varıldı. Bu çalışma, öğrencilerin mobil cihazlarla öğrenme algılamalarında ve Libya yüksek öğretiminde oynanan sosyal medyanın rolü üzerine bulguların bir bölümünü sunmaktadır. Veriler iki anket yoluyla toplandı. Mobil sosyal medya öğrenme kavramını, araçlarını ve eski yöntemlerini geliştirmek için Libya Yüksek Öğretimine tanıtmak amacıyla anket sonuçlarına dayanan mobil öğrenme uygulaması tasarladık. İlk deney sonuçları çok olumludur ve bu mobil uygulamaların ve sosyal medyanın öğrencilerin eğitim performansını geliştirmede ve arttırmada önemini yansıtır.
  • Master Thesis
    Atılım Üniversitesi dersleri için mobil öğrenme uygulamasında kullanıcı merkezli tasarım kullanma
    (2018) Ertürk, Korhan Levent; Ertürk, Korhan Levent; Information Systems Engineering
    Günümüzde insan ve bilgisayar etkileşimi arasındaki ilişki kurularak bu durumu irdeleyen bilişim sistemleri geliştirilebilmektedir. Ancak bu sistemlerde kullanılabilirlik henüz yeterince irdelenmemektedir. Kullanılabilirlik terimi kullanıcı deneyimini tanımlar. Esas olarak bir ürünün kullanımının kolaylığıyla açıklanır. Kullanılabilirliği yüksek olan sistemlerin hem kullanıcıya hem de sistemin ait olduğu firmaya etkinlik ve kalite gibi bazı faydaları olup Kullanıcı Merkezli Tasarım ve Sistem Kullanılabilirlik Ölçütü ile yakın ilişkisi bulunmaktadır. Kullanıcı Merkezli Tasarım ise ürünü kullanacak kullanıcılara odaklanan ve bunu yaşam döngüsünde kullanan bir süreçtir. Kullanıcı Merkezli Tasarım sürecinin gerçek kullanıcıya odaklanması, kesin bir şekilde gereksinim toplamaya yardımcı olur. Kullanıcı Merkezli Tasarımın başarılı olabilmesi için kendisiyle yakın bir içeriğe sahip olan Tasarım Tabanlı Araştırma metodu en uygun metottur. Sistem Kullanılabilirlik Ölçütü, bir sistemin kullanılabilirliğini ölçen bir ölçüm aracıdır. 'Çabuk ve kirli' olarak tanımlansa da gayet güvenilirdir. Bu ölçüt 10 adet durumu değerlendirerek 100 üzerinden puan verir. Bu çalışmada kullanılabilirliği olan bir mobil öğrenme uygulaması geliştirilmiştir. Geliştirme esnasında Kullanıcı Merkezli Tasarım ve Tasarım Tabanlı Araştırma Metodu birlikte irdelenmiş ve ayrıca ölçüm için Sistem Kullanılabilirlik Ölçütü kullanılmıştır. Çalışma sonucunda, Kullanıcı Merkezli Tasarım ve Tasarım Tabanlı Araştırma Metodu başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Geliştirilen mobil öğrenme uygulaması, kullanıcılar tarafından Sistem Kullanılabilirlik Ölçütü ile değerlendirilmiş ve 100 üzerinden 90,25 puan elde edilmiştir.
  • Master Thesis
    Yüksek hassasiyetli tasarlanmış web sitesine göre tasarlanmış dijital kaynaklı kütüphanenin farkındalılığı
    (2017) Ertürk, Korhan Levent; Ertürk, Korhan Levent; Information Systems Engineering
    Bu araştırma çalışması, duyarlı web tasarımına dayalı dijital kaynak kütüphanesinin farkında lığını analiz etmiştir. Bu çalışmanın arka planı, dijital kaynak kitaplığının kullanıcı deneyimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ve her zaman ve her yerden daha fazla bilgi edinmek için bilgi ve fırsatı arttırdığını gösteriyor. Çevrimiçi web sitesinde hızlı bir gelişme ve büyüme, duyarlı web tasarımının önemini kullanıcıya, PC'ler, tabletler, mobil cihazlar ve diğerleri gibi çeşitli BT cihazlarıyla dijital kütüphaneye erişme konusunda önemli bir etkiye sahiptir. Araştırmacı tarafından, araştırma soruları cevaplarını bulmak için nicel bir araştırma metodolojisi kullanılmıştır. Bu araştırma araştırması analiz projeleri, duyarlı web tasarımı, dijital cihazlar, kullanıcı arabirimi, ekran formatı, arama özellikleri, depolama, işleme, esneklik, kullanılabilirlik ve maliyet azaltma gibi birçok araştırma avantajına öncülük etmektedir. Yüksek Öğretim Enstitüsündeki sayısal kütüphane sistemi akademik sistemde ılımlı bir şekilde yer alırken, geliştirme, kütüphane araştırması ve etkinlikleri eğitimin en etkili unsurlarıdır. Mevcut dijital kütüphane sistemi ayrıca görüntü, video, harita, ses, akademik kaynaklar, belgeler, kişisel kayıt ve diğer ilgili materyallerin birleşimini de içerir. Çalışma, RWD' nin kullanıcı kaynaklarını daha etkin ve verimli bir şekilde geliştirmesi için günümüzün web geliştirme ve dijital kaynak kitaplığı için verdiği güçlükleri önemli ölçüde ele aldığını gösteriyor.
  • Master Thesis
    Libya vatandaşlarına verilen e-devlet hizmetlerinin değerlendirilmesi: Libyan managemet of scholarships websitesi vaka çalışması
    (2017) Ertürk, Korhan Levent; Ertürk, Korhan Levent; Information Systems Engineering
    Libya'nın yurt dışında okuyan öğrencileri tarafindan kullanılan burs yönetim web sitesi olan Management of Scholarships öğrenciler tarafından en çok kullanılan web sitelerinden biridir. Bu çalışma, son zamanlarda bu web sitesini kullanan 113 Libya öğrencisinin görüşlerini alarak bu profesyonel web sitesini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada kullanılan anket tutum, bakış açısı, web sitesi performansı ve öğrencilerin bu web sitesini kullanma konusundaki güçlükleri boyunca cevapların değerlendirilmesini sağlar. Ayrıca, çalışma sonucunda değerlendirilen web sitesinde, işlemlerin ve hizmetlerin izlenmesinde iyileşmeye ihtiyacı bulunduğu belirlenmiştir. Bu çalışma, internetin yavaş olması ve web sitesinin desteklenmesi gibi web sitesi arayüzlerinin ihtiyaç duyduğu altyapıyı iyileştirmek için Libya Yüksek Öğrenim Bakanlığına tanıtmaktadır. Buna ek olarak, bu çalışmanın sonucu Libya hükümet altyapısını iyileştirmek ve bu web sitesini geliştirmek için Libya'daki öğrencilerin kalifikasyon becerilerini arttırmak için Libya dışındaki ülkelerde çalışmaya motive etmektir.
  • Article
    Citation Count: 1
    Three-Dimensional Visualization with Large Data Sets: A Simulation of Spreading Cortical Depression in Human Brain
    (Hindawi Publishing Corporation, 2012) Şengül, Gökhan; Sengul, Gokhan; Ertürk, Korhan Levent; Computer Engineering; Information Systems Engineering
    We developed 3D simulation software of human organs/tissues; we developed a database to store the related data, a data management system to manage the created data, and a metadata system for the management of data. This approach provides two benefits: first of all the developed system does not require to keep the patient's/subject's medical images on the system, providing less memory usage. Besides the system also provides 3D simulation and modification options, which will help clinicians to use necessary tools for visualization and modification operations. The developed system is tested in a case study, in which a 3D human brain model is created and simulated from 2D MRI images of a human brain, and we extended the 3D model to include the spreading cortical depression (SCD) wave front, which is an electrical phoneme that is believed to cause the migraine.
  • Conference Object
    Citation Count: 3
    Self archiving in Atilim University
    (2012) Ertürk, Korhan Levent; Şengül,G.; Şengül, Gökhan; Information Systems Engineering; Computer Engineering
    Self archiving is defined as storing the scientific research outputs in researchers' own web pages/sites, organizational web sites or institutional repositories. In this study the self archiving activities of academicians of AtIlIm University are investigated. For the purpose of the study the web pages of the university, personal web pages of the academicians and open repository of the university are explored. We found the details of 2176 academic activities of the instructors in web pages. More than half of these activities (1147 - 53%) consist of refereed journal papers. Almost a quarter of the instructors saved their research outputs in the university's open repository. Yet, those instructors have not published their works in their personal web pages or institutional web pages. Only 4% of the works are published in personal/organizational web pages. According to the results obtained, the usage of institutional repository is the common self archiving method in the AtIlIm University. On the other hand, the personal/organizational web pages should be as a point of attraction in self archiving. While discussing the efficient usage of the institutional repository, we suggest that the social networks as a meeting point should include links to personal/institutional web pages containing academicians' papers. © 2012 Springer-Verlag.
  • Master Thesis
    Onlıne dijital kütüphane: Önerilen bir uygulama platformu My Library
    (2016) Ertürk, Korhan Levent; Ertürk, Korhan Levent; Information Systems Engineering
    Kütüphane ve bilgi merkezleri, sürekli değişmeler ve birbirini izleyen gelişmeler ile karakterize edilirler. Bu değişim ve gelişmelerden en fazla öne çıkanı ise yeni bilgi ve iletişim gelişmelerinin kaçınılmaz bir sonucu olan dijital kütüphanenin ortaya çıkmasıdır. Dijital kütüphanenin ortaya çıkışı, depolama ile bilgi işleme araçlarında ve de bunları ileten ortamlarda radikal değişikliklere yol açmıştır. Ayrıca, ortaya çıkan bu durum bilginin düzenlenmesi ile alınıp verilmesi şekillerinde değişikliklere de sahiptir. Bu yüzden bu durum, yararlanıcılara uygun ve gelişmiş bilgi servislerini sağlamada olumlu etkilere sahiptir. Bunun yanı sıra, dijital kütüphaneler kullanıcılara, kütüphanecilere ve benzeri yayıncılara verdiği hizmetlerin önemini arttıran dijital kütüphanelerin özelliklerine göre geleneksel kütüphaneler ile sağlanması mümkün olmayan hizmetleri vermektedir. Çalışma, araştırma sonuçları ile konsept, gelişim, önem açısından dijital kütüphaneler hakkındaki tartışmayı, dijital kütüphanelere dönüşüm için temel kapsamları ve adımları, sunulan hizmetleri, dijital kütüphanecinin rolü ile yeteneklerini, akademik toplumun bilgi ihtiyacını karşılamak ve eğitim sürecini desteklemek için optimal bir dijital kütüphane oluşturmak üzere model ortaya koyabilen sonuçlara erişmek amacıyla mevcut dijital kütüphaneler tarafından sağlanan hizmetlerle neredeyse aynı olan hizmetlere sahip kapsamlı bir dijital kütüphane tasarımını ele almaktadır. Çalışma; giriş, dijital kütüphane altyapısı, akademik dijital kütüphanesi oluşturmak için planlama, planlanmış olan My Library (Benim Kütüphanem) projesine genel bir bakış, sonuç ve tartışma olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır.
  • Article
    Citation Count: 2
    Trends in E-Governments: From E-govt to M-govt
    (2013) Ertürk, Korhan Levent; Rehan, Mohammad; Rehan,M.; Şengül, Gökhan; Information Systems Engineering; Computer Engineering
    New technological advancement and availability in mobile devices, technology, applications and networks have made it possible for a common citizens to access information and transact services while on the move. This gives an opportunity for governments to provide such services to citizens at the minimum cost. E-government practice and routine in public sectors are being supplemented and moving towards to m-governement (mobile government). M-Government can be defined as the massive usage of mobile devices with their applications to develope a quick connection and response between citizen and public sector authorities. M-government is a support of improving the quality, time saving and usability of e-government applications around the clock from any location. The existing technological foundations, applications and services support the idea that m-government will be a significant part of e-government efforts. The policy makers and IT professionals need get ready to embrace these developments and participate in the ways to enhance e-government activities through m-government. This transformational process is going on around the world. This article will investigate where governmental organizations are becomming mobil government organization to quickely reach to their citizens and increasing communication with them beyound the limits. © IDOSI Publications, 2013.
  • Article
    Bilimsel İletişimde Yeşil ve Altın Yollarda Yakınsama ve Türkiye’deki Yansımaları
    (Bilgi Dünyası, 2011) Şengül, Gökhan; Şengül, Gökhan; Ertürk, Korhan Levent; Computer Engineering; Information Systems Engineering
    Son yıllarda özellikle sosyal ağlarda bilgi dolaşımının artması, gelişmiş mobil iletişim cihazlarının yoğun kullanımı kısıtsız ve farklı ortamlarda bilgi erişim ve paylaşımını gerektirmektedir. Bu bağlamda bilimsel bulguların yer aldığı makalelerin geniş kitlelere ve diğer bilim insanlarının erişimine açılması; hem bilimsel eserin doğruluk ve güvenirliğini artırmaya yardımcı olmakta, hem de bilimsel verinin paylaşılmasını ve dolayısı ile de bilimsel gelişimi olumlu yönde etkilemektedir. Yaklaşık on yıldır bu amaca açık erişim insiyatifi katkı sağlamaktadır. Bu amaçla kendi kendine arşivleme (yeşil yol) ve açık erişim dergisi (altın yol) bilimsel çalışmaların bilim topluluğuna sunulmasında yeni yöntemler olarak takdim edilmiştir Bu çalışmada; uluslararası alanda yeşil ve altın yollar üzerinde ortaya konan kurallar irdelenmiş, yazar ve yayıncılarının oluşan iklime uyumluluğu sorgulanmış ve Türkiye adresli kurumsal arşiv ve dergilerin ortaya çıkan durum karşısında konumları üzerine bir değerlendirme yapılmıştır. Çalışma esnasında Ulrich Süreli Yayın Rehberi, Thomson Reuters (ISI) Bilimsel Web (Web of Science - WoS) ve Elsevier Scopus uluslararası ticari atıf veri tabanları, RoMEO, Juliet, ve ROARMAP telif politikası rehberleri, OpenDOAR, ROAR kurumsal arşiv rehberleri ve DOAJ açık erişim dergisi rehberi ile ULAKBİM ulusal veri tabanları incelenmiştir.
  • Master Thesis
    Sosyal medya pazarlama stratejilerinin tüketici satın alma davranışı üzerine etkisi
    (2017) Ertürk, Korhan Levent; Ertürk, Korhan Levent; Information Systems Engineering
    Sosyal medya pazarlaması, marka ürün veya hizmetlerin satın alımına yönelik tüketicilerin satın alma davranışlarında yeni değişiklikler göstermektedir. Sosyal medya kullanımı, tüketicilerin karar vermelerini, onlarda güven ve farkındalık oluşturulmasını ve markanın karının yanı sıra pazar satışlarındaki büyümeden daha çok fayda görülmesini sağlayan en önemli araç haline gelmiştir. Bu araştırmanın asıl amacı, sosyal medya pazarlama aracının tüketicilerin alım yaparken karar verme süreçlerini nasıl etkilediğini ve sosyal medyanın, tüketicilerde marka ürünler veya hizmetler hakkında nasıl güven ve farkındalık yarattığını analiz etmektir. Araştırmanın metodolojisi, sosyal medyayı etkin şekilde kullanan ve ürünler veya hizmetler satın alan Libyalı kişilerden oluşan toplamda 202 katılımcının yanıtlarının yer aldığı betimsel istatistik yaklaşımını (anket) esas almıştır. Mevcut çalışmanın bulguları, sosyal medya pazarlamasının, tüketicilerin satın alma davranışları, farkındalıkları, güvenleri, iletişimleri üzerinde olumlu etkisi olduğunu ve tüketicilerin davranışlarını sosyal medya aracılığıyla etkileyen bazı etkenlerin olduğunu göstermektedir.