Ünver, Erdem

Loading...
Profile Picture
Name Variants
U.,Erdem
E., Unver
U., Erdem
E.,Unver
Unver,Erdem
E.,Ünver
Ünver,E.
Ü., Erdem
Unver,E.
Erdem, Unver
Ünver, Erdem
Ü.,Erdem
Erdem, Ünver
E., Ünver
Unver, Erdem
Erdem Ünver
Job Title
Profesör Doktor
Email Address
erdem.unver@atilim.edu.tr
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

6

Articles

6

Citation Count

0

Supervised Theses

0

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 6 of 6
  • Article
    BİLİM VE TEKNOLOJİ GELİŞİR SANAT DEĞİŞİR (II)
    (Bilim ve Teknoloji, 2013) Ünver, Erdem; Textile and Fashion Design
    1. bölümde sanatın varlık nedeni, bilim ve teknoloji ile ilişkisi ana hatlarıyla değerlendirilirken, sanattaki değişimin 18.yüzyıl sonuna değin nasıl oluştuğu üzerinde duruldu. Bu bölümde bilimsel, teknolojik ve sosyolojik veriler doğrultusunda sanatsal değişime kronolojik olarak değinilecektir.
  • Article
    SANATIN DİNSEL İŞLEVİ ÜZERİNE
    (Bilim ve Teknoloji, 2014) Ünver, Erdem; Textile and Fashion Design
    Arap dilinde yol, hüküm, mükâfat anlamlarına gelen, insanla birlikte var olan ve uyarılarıyla mutluluk veren din; iyiyi, doğruyu, güzeli öğütleyen kuralları ifade eder. İnsanlar tarafından geliştirilen inanç sistemleri olan Zerdüştlük, Budizm, Taoizm ve diğer ilkel dinlerin de amacı bireyin ve toplumun mutluluğudur. İster semavi olsun, ister ilkel olsun din olgusu yaratıcı ilahi güce ya da doğaüstü güçlere, çeşitli varlıklara inanmayı, tapınmayı ve tüm dinsel kuralları sistemleştiren düzen bütünüdür. Her din kendi düzen bütünü içinde mukaddeslerini, değişmezlerini ve insanüstü doğaüstü değerlerini tespit eder ve korur.
  • Article
    BİLİM - TEKNOLOJİ ve SANAT
    (Bilim ve Teknoloji, 2013) Ünver, Erdem; Textile and Fashion Design
    Bilim, teknoloji ve sanat insanın varlığa kattığı bilgi ve olguya dayalı toplumsal amaçlı bütünlüğü ifade eder. Her üçü de var olmayan değerlere ulaşmayı ve bir biçimde yaşamla birlikteliği amaçlar. Primitif dönemden bugüne insan doğaya karşı bir denge, hatta üstün gelme arayışındadır. Doğa ile barış içinde görünse de, onunla yaptığı savaş eylemi çoğu zaman daha baskındır. Doğuştan getirdiği korkuları, merak duygusu, üstün- egemen olma, rahat yaşama istek ve kaygıları sözü edilen mücadele ve denge eylemlerinin nedenleri arasında sayılabilir. Bir başka deyişle bilim, teknoloji ve sanat tarihsel süreçte doğaya karşı verilen mücadelenin temel alanları olmuştur.
  • Article
    Bilim, Teknoloji ve Sanatın Uyumu: BODY WORLDS
    (Bilim ve Teknoloji, 2013) Ünver, Erdem; Textile and Fashion Design
    Bilim, teknoloji ve sanatın bütünleşen uyumunu görmek isteyenlerin; korku, merak, hayranlık duygularını yaşamak isteyenlerin; evrenin küçük ama anlaşılması zor örneği insanı tanımak isteyenlerin gidebileceği bir sergi. Bilim insanı anatomist Dr. Gunther von Hagens ve eşi tasarımcı Angelina Whalley’in ortak çabalarının ulaştığı zirve. Ankara Kentpark alışveriş merkezi sergi salonunda izleyenlerle buluşturulan çalışmalar, İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci defa sergilenmekte. Bu sergi insanın kemikler, kıkırdaklar, eklemler, bağlar, kaslar, solunum sistemi, dolaşım sistemi, üregenital sistem, sindirim sistemi, sinir sistemi, endokrin sistem ve deri yapısını görsel boyuta taşıyarak, tıp eğitimine büyük katkılar verdiği, izleyenlerin anatomi ile ilgili bilinçlenmesini sağladığı için bilimsel bir anlam taşımaktadır. Ayrıca sergide hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara yönelik örnekler de vardır.
  • Article
    BİLİM VE TEKNOLOJİ GELİŞİR SANAT DEĞİŞİR (I)
    (Bilim ve Teknoloji, 2013) Ünver, Erdem; Textile and Fashion Design
    İnsan dünyayı keşfetmeye sanatla başladı. Biçim verme isteği, bütünüyle estetik bir amaca dönük olmadan yaşamı anlamlı ve değerli kılmanın yöntemiydi. Düşünce düzeyinin yönlendirdiği biyolojik yeterlikle maddeyi işlerken elini, doğada var olan taşı ve başka maddeleri araç olarak kullandı. Mağara duvarlarındaki resimler, bereket sembolü tanrıça heykelcikleri, avlanmayı sağlayan kesici- delici uçlar ve basit kap- kacak insanlığın varlığa kattığı ilk ürünlerdi.
  • Article
    BİLİM - TEKNOLOJİ ve SANAT
    (Bilim ve Teknoloji, 2012) Ünver, Erdem; Textile and Fashion Design
    1. bölümde çağdaş toplumların ve bireylerin temel özelliklerini belirleyen bilim, teknoloji ve sanatın benzeşen ve ayrılan yönleri maddeler halinde açıklamıştı. Sözü edilen madde başlıkları: 1- Hedef, Amaç ve Araç Boyutu, 2- Gelişim ve Değişim, 3- Egemen Olma, 4- Güdüleme, 5- İletişim ve Etkileşimdi. Bu bölümde bu üç kavramın karşılaştırılması yapısal ve işlevsel açıdan değerlendirilecektir.